Billig och prisvärd VPS host

För en tid tillbaka skaffade vi en egen VPS server för att kunna hosta lite mer krävande projekt. Dessa är tyvärr inte tillgängliga för allmänheten .. ÄN..

Det var inte lätt att välja leverantör. Dem flesta svenska VPS leverantörernas priser är tyvärr inte riktigt så bra som man hade önskat sig.  En stor fördel är dock att deras VPS servrarna ligger i Sverige men hastigheten är inte allt.  Vi har sen tidigare anlitat olika webbhosting företag som bland annat ligger i Storbritannien och hastigheten över till Sverige är helt klart godkänd.

Vår VPS ligger hos Hetzner Online AG i Tyskland. Deras priser börjar på 7.90 Euro / månad för en VPS med 512MB RAM och 20GB hårddisk. Då ingår 1TB trafik som om den överskrids ”stryps” till 10Mbit/s men går att återställa till 100Mbit/s igen mot en liten kostnad.

Jämförelse mellan olika VPS servrar hos Hetzner Online AG.

Supporten är snabb och hjälpsam. Man har möjlighet att använda sig av deras DNS robot mot en mindre avgift/domän och kan välja Plesk desktop om man önskar sådan. Dem har en trevlig kontrollpanel med återställning möjligheter dels via SSH eller via VNC.

Så om ni är på jakt efter prisvärd och stabil VPS server besök Hetzner Online AG.

Digital Ocean Cloud VPS
En annan trevlig utländsk VPS Host är Digital Ocean. De erbjuder VPS från endast 5 USD per månad med placering i USA, Holland, Singapore eller England. Det tar endast ca 55 sekunder att få en ”droplet” online och man betalar bara för den tid som den används eller maxtaket som är 5 USD per månad för 512MB RAM, 20GB SSD samt 1000GB överföring. Kolla sen ihop VPS med Serverpilot.io (finns även som gratis) så får man en snabb, optimerad, uppdaterad VPS med enkel kontrollpanel som inte tar för mycket resurser. En vinnande kombination.
Om ni använder länken nedan får ni 10 USD som prova erbjudande på hos Digital Ocean.
Skaffa VPS hos DigitalOcean här.

VPS i Sverige

Om ni letar efter prisvärda VPS i Sverige så rekommenderar vi FS DATA.
FS Data är ett av Sveriges äldsta och mest välrenommerade webbhotell. FS Data har varit igång sen 1997 och blivit flerfaldigt prisade, bl a som Sveriges bästa webbhotell.
Läs mer och beställ här…

Oderland
Oderland erbjuder förutom webbhotellskonto även VPS och CloudVPS och deras nya tjänst Other Cloud som är en skalbar VPS tjänst med SSD diskar. De erbjuder dessutom registrering av .SE domäner för 99kr/år inkl moms.
Läs mer om Oderlands tjänster här..

Comments are closed.