Billig och prisvärd VPS host

För en tid sen skaffade vi en egen VPS server för att kunna hosta lite mer krävande projekt då vanlig webbhotell räckte in till resursmässigt.

Det var inte lätt att välja VPS leverantör. De flesta svenska VPS leverantörers priser är tyvärr inte riktigt så konkurrenskraftiga om man jämförs med utländska aktörer.  En stor fördel är dock att deras VPS servrarna ligger i Sverige men hastigheten är inte allt.  Vi har sen tidigare anlitat olika webbhosting företag som bland annat ligger i Storbritannien och Tyskland och hastigheten över till Sverige är helt klart godkänd.

Hetzner Online

En av våra VPS ligger hos Hetzner Online AG i Tyskland. Deras priser börjar på 7.90 Euro / månad för en VPS med 512MB RAM och 20GB hårddisk. Då ingår 1TB trafik som om den överskrids “stryps” till 10Mbit/s men går att återställa till 100Mbit/s igen mot en liten kostnad.

Deras minsta VPS paket kostar 3,90 Euro/månad för 1GB RAM, 25GB SSD storage, 2TB Transfer / månad. Man har många olika Os att välja mellan och de har olika kontrollpaneler (Cpanel, Plesk) som tillval om man inte vill installera egen som tex Virtualmin /Webmin eller liknande. Bra priser helt enkelt.

Jämförelse mellan olika VPS servrar hos Hetzner Online AG.

Supporten är snabb och hjälpsam. Man har möjlighet att använda sig av deras DNS robot mot en mindre avgift/domän och kan välja Plesk desktop om man önskar sådan. Dem har en trevlig kontrollpanel med återställning möjligheter dels via SSH eller via VNC.

Så om ni är på jakt efter prisvärd och stabil VPS server besök Hetzner Online AG.

Digital Ocean Cloud VPS

En annan trevlig utländsk VPS Host är Digital Ocean. Digital Ocean erbjuder VPS från endast 5 USD per månad med placering i USA, Holland, Singapore eller England. Det tar endast ca 55 sekunder att få en “droplet” online och man betalar bara för den tid som den används eller maxtaket som är 5 USD per månad för 512MB RAM, 20GB SSD samt 1000GB överföring. Kopplar man ihop din VPS droplet med Serverpilot.io så får man en snabb, optimerad, uppdaterad VPS med enkel kontrollpanel som inte tar för mycket resurser. En vinnande kombination. Rekommenderas.
Om ni använder länken nedan får ni 10 USD som prova erbjudande på hos Digital Ocean.
Skaffa VPS hos DigitalOcean här.

Cloudways

Hos Cloudways får man en sk managed VPS. De sköter om allt med uppdatering av mjukvaran och ser till att servern där din VPS ligger är optimerad hela tiden. När man skapar sin server så kan man välja leverantörer som tex Digital Ocean, Vultr, Google Cloud Platform, Amazon Webservice. Sen väljer man vilken plats tex London, Amsterdam eller någon plats i USA eller ASIEN.
Hos Cloudways har man färdiga optimerade script av WordPress, Prestashop, Joomla, Magento mfl andra. Allt för att din server ska vara optimerad till max.
Det låter kanske dyrt men det är inte. Tex en server från Digital Ocean, 512Mb RAM, 20GB SSD storage, 1 TB överföring och 1 core CPU kostar endast 7 USD/månad. Backup ingår också. Merkostnad jämför med Digital Ocean direkt är alltså 2 USD mer per månad. Helt klart prisvärt för en managed VPS.

Man får prova deras tjänster under några dagar helt gratis. Inget kreditkort behövs.

Läs mer och prova CloudWays här.

VPS i Sverige

Inleed AB

Inleed erbjuder mycket prisvärd VPS hosting med servrar i Sverige. Deras webbhotell konto har också mycket bra prestanda. Inleed erbjuder också ÅF paket. 
Läs mer om Inleeds tjänster här..

Oderland

Oderland erbjuder förutom webbhotellskonto även VPS och CloudVPS och deras nya tjänst Other Cloud som är en skalbar VPS tjänst med SSD diskar. De erbjuder dessutom registrering av bland annat .SE domäner. 
Läs mer om Oderlands tjänster här..

Senast uppdaterad: 2020-02-06